HONOKA BIO japán Matcha tea por
A matcha a zöld tea levelének finom, élénkzöld színű, porrá őrölt változata. A matcha szó japánul „őrölt teát” jelent, és az elkészítési módja szintén japán eredetű. Antioxidánsokban gazdag, természetes koffein forrás, ami hosszan, az egész nap folyamán fejti ki élénkítő, energizáló hatását.
Elkészítési javaslat
Forraljuk fel a vizet, és hagyjuk lehűlni kb. 80 °C - ra. Tegyünk 1 teáskanál (1g) matcha teát egy csészébe, öntsük le kb. 70 ml vízzel (~ 80 °C). Erőteljesen keverjük egy bambuszhabverővel (Chasen) vagy egy kisméretű habverővel, amíg az összes csomó fel nem oldódik és habos, krémes réteg nem keletkezik a tetején.
Fogyasztását javasoljuk krémes matcha latte vagy hűsítő matcha limonádé formájában is.
Kiszerelés
60 g
Összetevők
bio matcha zöld tea (Camellia sinensis)
Tea típus
Szálas teák
Tömeg
60 g