Barion Pixel

Mecsektea.hu

Cégtörténet

Társaságunk 1986-ban alakult Pécsváradon. E kisváros a Mecsek hegység lábánál található, különleges mediterrán klímájú környezetben, ahol régi hagyománya van a gyógynövények termelésének és gyűjtésének.
Mecsek-Drog Kft.
Társaságunk 1986-ban alakult Pécsváradon. E kisváros a Mecsek hegység lábánál található, különleges mediterrán klímájú környezetben, ahol régi hagyománya van a gyógynövények termelésének és gyűjtésének.Sikerünk zálogának a minőséget tekintjük, amit a termékfejlesztés, a felhasznált alapanyagok és a gyártás területén egyaránt szigorúan megkövetelünk.

Minőség. Szakértelem. Tradíció
A folyamatos fejlesztést, fejlődést mutatja, hogy a kezdeti 9 teakeverékből álló kínálat mára több mint 100 termékből álló palettává bővült, melyek öt termékcsoportba sorolhatók: gyógyhatású teakeverékek, gyógynövény alapú életmód/élvezeti teák, mono teák és gyümölcsteák.Üzemünkben előállított gyógyteák alapanyagait partnereink gyógyszerkönyvi minőségben szolgáltatják. Sikerünk - népi megfigyeléseken és szakembereink szaktudásán, a gyógynövények világában való jártasságukon múlik. Az alapanyagok minősége határozza meg a késztermék minőségét.

Ezért nagy hangsúlyt fektetünk azok kiválasztására, kizárólag minősített szállítóktól származó gyógynövényeket dolgozunk fel. Teáink mono vagy keverék tea jellegűek. Újdonságként gyümölcsteákat is készítünk.A gyógynövények hatóanyaga alkalmas betegségek megelőzésére, betegségek kiegészítő kezelésére és utókezelésére is. Ezek a háziszerek az egészség megőrzésére, betegségek enyhe tüneteinek gyógyítására alkalmasak. Keverék teáink több gyógynövény egymást erősítő és kiegészítő hatását egyesítik egy állandó összetételben.

Alapanyagainkat korszerű számítógépes és logisztikai rendszerünkkel összehangoltan, a legszigorúbb higiénés elvárásoknak megfelelő körülmények között tároljuk. Modern és biztonságos berendezéseken keverjük és ezáltal tudjuk biztosítani azt az állandó minőséget, mely biztosítja a tradicionális hatás és modern higiénés előállítás feltételeit. Termékeink kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges színezék és tartósítószerek felhasználása nélkül készülnek.

Létrehoztunk egy belső ellenőrző rendszert, mely a teljes gyártási folyamatot biztosítja, az áru beérkezésétől kezdve a különböző munkafázisokon át a vevőinkhez történő kiszállításig a GMP és a HACCP elvárásainak megfelelően.Eredményesség, választékbővítés, egyedi igények tekintetében a Mecsek-Drog Kft. partnereinek testreszabott megoldást kínál.

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan készül a Mecsektea

Üzemünkben előállított gyógyteák alapanyagait a környékben termelt gyógynövények szolgáltatják. Sikerünk - népi megfigyeléseken és szakembereink szaktudásán, a gyógynövények világában való jártasságukon múlik.

Minőségbiztosítás

Kizárólag minősített szállítóktól származó alapanyagokat dolgozunk fel. Létrehoztunk egy belső ellenőrző rendszert, mely a teljes gyártási folyamatot biztosítja, az áru beérkezésétől kezdve a különböző munkafázisokon át a vevőinkhez történő kiszállításig.

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉSEK

A fejlesztések finanszírozása az Európai Unió Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapjából (EMVA) történik a Magyar Állam társfinanszírozása mellett.